Dum Pukht Chicken Biryani

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Dum Pukht Chicken Biryani by Namaste Namaste

'Dum' znači 'udahnuti' i 'pukht' što znači 'kuhati'. Odnosi se na puštanje jela da razvije arome ili sokove kako bi bilo ukusnije. Mirisna basmati riža kuhana s piletinom.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgpiletine
800 gbasmati riže
5 gpaste od đumbira
5 gpaste od češnjaka
500 gprženog luka
300 gnasjeckane rajčice
3 gzelenog čilija
100 mlskute
250 mlulja
2 gcrnog kardamoma
7 gmljevenog korijandera
2 gklinčića u prahu
2 glovorovog lista
500 gnasjeckanog luka
5 gkardamoma
1 gšafrana
3 gmljevenog kima
5 gkurkume
5 gsjeckanog đumbira

Priprema

1Pripremite basmati rižu

Namočite rižu i ostavite je da odstoji 1 sat.


2Pripremite piletinu

Operite i marinirajte piletinu pastom od đumbira i češnjaka.


3Za pileći curry prvo pirjajte začine, luk i rajčicu

U veliku posudu ulijte ulje. Dodajte nasjeckani đumbir i nasjeckane čili papričice te kratko pirjajte.

Tome dodajte sitno nasjeckani luk i dinstajte da malo porumeni. Dodajte rajčice i kuhajte nekoliko minuta.


4Dodajte nasjeckane začine i začinite po želji

Na kraju dodajte malo nasjeckanog korijandera, mentu, zeleni čili, garam masalu, sve začine u prahu i sol. Podlijte i kuhajte do poluguste konzistencije.


5Zatim na ulju popržite kim i dodajte umak te piletinu

U tavu dodajte malo ulja i cijeli kim. Tome dodajte gore kuhani umak zatim u curry dodajte i mariniranu piletinu. Pustite da se piletina skuha.


6Dodajte rižu i začinite

Sada stavite rižu na gore spomenuti pileći curry.

Poškropite vodom od šafrana, nasjeckanim korijanderom, nasjeckanim listovima mente. Pustite na laganoj vatri neko vrijeme i završite s prženim lukom.