Salata s pečenim patlidžanima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata s pečenim patlidžanima by Shutterstock Shutterstock

Ova salata od pečenih patlidžana prepuna je bliskoistočnih začina koji joj daju sjajan okus. Svestrano je jelo u kojem možete uživati ​​kao salati ili kao prilogu, a spada i pod vegansku i paleo prehranu.

Sastojci

Broj porcija
4
2veća patlidžana
100 gprepolovljenih cherry rajčica
3 režnjačešnjaka, zgnječena
60 mlekstra djevičanskog maslinovog ulja
1luk, sitno nasjeckan
½ žličicesoli
1½ žličicekumina u prahu
1 žličicaorigana
1 žličicaslatke mljevene paprike
½ žličicemljevenog korijandera
3 žliceperšina, sitno nasjeckanog
20 gprženih badema u listićima

Priprema

1Zagrijte pećnicu na 200°C

2Izrežite patlidžane na malene kockice

Patlidžan narežite na sitne kockice i stavite u lim za pečenje zajedno s prepolovljenim cherry rajčicama, sitno nasjeckanim lukom i zgnječenim češnjakom. Prelijte povrće maslinovim uljem, a zatim ga pospite solju, kuminom, origanom, mljevenom slatkom paprikom i korijanderom. Promiješajte povrće rukama kako biste bili sigurni da je sve dobro prekriveno uljem i začinima.


3Pecite 30 minuta u pećnici

Lim za pečenje stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 30 minuta ili dok patlidžan ne omekša i ne dobije zlatnu boju. Promiješajte povrće nekoliko puta tijekom pečenja kako bi se sve ravnomjerno ispeklo.


4Pospite listićima badema i peršinom

Gotovo povrće pospite prženim bademima i nasjeckanim peršinom te smjesu lagano promiješajte da se sve sjedini. Žlicom premjestite u zdjelu i poslužite.





Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.