Prvo pripremite kuglice. Čokoladu, maslac i vrhnje možete zagrijati i otopiti u mikrovalnoj tako da svakih 30-ak sekundi miješate dok smjesa ne bude kremasta i glatka. Također, ove sastojke možete sjediniti i na štednjaku tako da ih miješate pjenjačom na laganoj vatri dok ne dobijete kremastu i glatku smjesu.
Smjesu ostavite da se kratko ohladi, zatim ju prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje dva sata da se stisne.
Smjesu vadite grabilicom za kekse ili žlicom (jedna ravna žlica smjese) te ju oblikujte rukama u kuglice koje ćete uvaljati u kokos i slagati na pladanj. Također, nakon što kuglice uvaljate u kokos, možete malo uvaljati i po rukama kako bi kokos ostao na kuglici. Kuglice držite u hladnjaku.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Napravite snijeg od bjelanjaka. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli te ih miksajte dvije do tri minute dok ne dobijete čvrsti snijeg. Znat ćete da je snijeg gotov kada okrenete zdjelu naopako i on ne ispadne van. Ostavite sa strane te izmiješajte žumanjke i šećer. Miksajte dvije do tri minute dok ne dobijete pjenastu, gustu i svijetlu smjesu.
Dodajte mlaku vodu i ulje te ponovno kratko izmiksajte.
Posebno izmiješajte suhe sastojke – brašno i prašak za pecivo te ih dodajte u smjesu sa žumanjcima. Nastavite lagano miksati ili miješati pjenjačom kako bi vam smjesa bila kompaktna i bez grudica.
Snijeg postepeno dodajte smjesi sa žumanjcima te sve pažljivo miješajte kuhačom dok se svi sastojci ne sjedine.
Kalup za pečenje promjera 26 cm obložite papirom za pečenje. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup te stavite u pećnicu na dvadesetak minuta. Ovisno o pećnici, možda ćete biskvit peći i nešto duže ili kraće.
Čačkalicom jednostavno možete provjeriti je li biskvit gotov – samo ju zabodite u sredinu biskvita i ako izađe čista i suha, spreman je.
Izvadite ga iz pećnice te ostavite da se hladi desetak minuta na sobnoj temperaturi.
Nakon desetak minuta, nožićem prijeđite uz rub kalupa kako biste malo odvojili biskvit od stranica. Izvadite ga iz kalupa te ostavite na sobnoj temperaturi, ovaj put, da se u potpunosti ohladi prije daljnjih radnji.
Za kremu razlomite čokoladu te na štednjaku zagrijte vrhnje za šlag (50 ml). Sklonite vrhnje s vatre, ubacite čokoladu, ostavite kratko da odstoji te miješajte dok smjesa ne bude glatka. Umiješajte i quark.
Vrhnje (450 ml) tucite dok ne dobijete šlag te ga pažljivo umiješajte u čokoladu. Otprilike 50 g prebacite u vrećice za dekoraciju s reckastim nastavkom (promjera otprilike 10 mm). Posudu s kremom i vrećicu stavite u hladnjak na otprilike 30 minuta.
Biskvit prerežite na pola kroz sredinu. Za to možete koristiti konac.
Donju polovicu biskvita premažite s pola kreme te poklopite gornjom polovicom. Preostalu kremu premažite po vrhu i stranama kolača. Stavite u hladnjak na tridesetak minuta.
Ohlađenom kremom iz vrećice za ukrašavanje ukrasite tortu, pospite šećernim mrvicama, kokosom te dodatno ukrasite kuglicama od bijele čokolade.
(po porciji)