Curry od cvjetače, krumpira i graška

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Curry od cvjetače, krumpira i graška by freepik freepik

Ovaj jednostavni povrtni curry možete poslužiti kao izdašan prilog ili, uz dodatak riže, kao glavno jelo bez mesa.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žliceulja
1 glavicaluka, sitno nasjeckanog
2 češnjačešnjaka, zdrobljena
1 žlicamljevenog korijandera
1 žlicausitnjenog đumbira
1½ žličicemljevenog kumina
½ žličicekurkume
¼ žličicečili pahuljica
700 gkrumpira (4 veća krumpira)
240 mlpasirane rajčice
90 gsvježeg korijandera, sitno nasjeckanog
150 mlpovrtnog temeljca
1½ žličicesoli

Priprema

1Pirjajte luk

Zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi na umjerenoj vatri. Pirjajte luk oko 5-6 minuta, dok malo ne omekša, zatim dodajte zgnječeni češnjak i usitnjeni đumbir te pirjajte dodatnih 30 sekundi.


1Umiješajte začine i krumpir

Umiješajte korijander, kumin, kurkumu i pahuljice čilija, malo promiješajte pa dodajte krumpir koji ste ogulili i narezali na veće komade. Na umjerenoj vatri uz često miješanje pirjajte krumpir oko 10 minuta, a ako vam se počne lijepiti za dno tave, slobodno podlijte s malo povrtnog temeljca.


2Dodajte cvjetaču

Nakon 10 minuta dodajte cvjetaču i pirjajte još oko 5 minuta.


3Umiješajte rajčice i temeljac

Umiješajte rajčice, otprilika pola svježeg korijandera, povrtni temeljac i sol. Pustite da zavrije, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno još oko 15 minuta ili dok povrće ne omekša.


4Dodajte grašak

Smrznuti grašak umiješajte s obzirom na vrijeme kuhanja označeno na uputama na pakiranju.


5Umiješajte ostatak korijandera

Umiješajte ostatak svježeg korijandera i kuhajte poklopljeno još oko 2 minute.

Napomena

Za dodatnu notu okusa, kada dodajete grašak, možete dodati i tri žlice (oko 45 g) naribanog, nezaslađenog kokosa.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.