Bake kuhaju: Riba na bijelo

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Bake kuhaju: Riba na bijelo by YouTube YouTube
Bake kuhaju: Riba na bijelo

Baka Marta iz Malog Lošinja nam je pokazala kako po starinski priprema ribu na bijelo.

Sastojci

Broj porcija
4
1,5 kgribe po vašem izboru
1 kgkrumpira
1 glavicaluka
5 režnjevačešnjaka
1 vezicaperšina
1mrkva
1 listlovora
150 mlbijelog vina
sol
papar
150 mlmaslinovog ulja
10kapara
15cherry rajčica

Priprema

1Očistite ribu

Ribu očistite i operite.


2Skuhajte krumpir

Stavite kuhati čitave, oguljene krumpire.


Pirjajte luk, češnjak i mrkvu


Očistite i usitnite luk, češnjak i mrkvu pa ih stavite lagano pirjati na maslinovom ulju nekoliko minuta.


3Dodajte krumpir

Skuhani krumpir narežite na ploške i dodajte luku, češnjaku i mrkvi. Lagano promiješajte.


4Ulijte vino

Ulijte vino, vodu prema potrebi, začinite solju i paprom, a zatim pustite da se kuha. Jelo nemojte miješati, već samo lagano protresite lonac.


5Narežite ribu na komade

U međuvremenu, svaku ribu koju ste očistili narežite na dva do tri krupnija komada. Komade ribe ubacite u lonac, dodajte vode prema potrebi i tako pustite da se kuha.


6Dodajte cherry rajčice

Jelo je spremno kada je riba kuhana. Na samom kraju možete dodati cherry rajčice, kapare i nasjecakni peršin i sve skupa malo promiješati.


Prije serviranja jelo prelijte s maslinovim uljem.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.