Za početak na sitno nasjeckajte češnjak i listiće metvice. Limun prepolovite pa iscijedite sok iz polovice i naribajte koricu.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i jednu žlicu maslaca na vatri srednje jačine. Dodajte njoke i lagano ih prepržite dok ne postanu hrskavi, otprilike 5 minuta.
U velikoj zdjeli odmrznite grašak (stavite ga u vruću vodu na otprilike 2 minute), zatim ga ocijedite i lagano zgnječite gnječilicom za krumpir.
Njokima u tavi dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte ih otprilike 2 minute. Dodajte pileći temeljac i pasirani grašak, dobro promiješajte i ostavite da se kuha oko 3 minute.
U tavu dodajte malo parmezana, promiješajte i smanjite vatru. Dodajte preostali maslac, limunov sok i limunovu koricu te začinite solju, paprom i čilijem. Pospite nasjeckanom metvicom i parmezanom.