Paella s kozicama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Paella s kozicama by Shutterstock Shutterstock
Pojednostavljena verzija klasičnog španjolskog jela, bogate žute boje zbog dodatka kurkume. Dodajte svoju omiljenu dimljenu kobasicu za lagani dimljeni okus.

Sastojci

Broj porcija
6
1 žlicamaslinovog ulja
60 gnasjeckanog luka
500 gdimljene kobasice, prerezane uzdužno na pola, a zatim na kriške
210 griže srednjeg zrna
2 žličicemediteranskog začina
½ žličicekurkume
200 mltemeljca
1 limenkapelata, može i pasirana
1 kgkozica
140 gsmrznutog graška
Crni papar

Priprema

1Pripremite tavu

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i kobasicu te kuhajte uz miješanje 3 minute ili dok luk ne omekša. Dodajte rižu, mediteranski začin i kurkumu te kuhajte i miješajte 2 minute.


 2 Dodajte temeljac

Umiješajte temeljac. Neka zakuha. Smanjite toplinu na najnižu. Poklopiti i kuhajte 15 minuta. Umiješajte rajčice. Stavite kozice u jednom sloju na vrh riže, posipajte graškom i pokrite.


3 Kuhajte

Kuhajte na srednje laganoj vatri 8 do 10 minuta ili dok riža ne omekša i kozice ne postanu ružičaste. Po želji začinite svježe mljevenim crnim paprom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.