Malo ugljikohidrata

Popularnu "low carb" prehranu karakterizira ograničena količina ugljikohidrata, a oni koji se ipak konzumiraju, kvalitetniji su od ostalih i nutritivno bogati.

Malo ugljikohidrata
Piletina na lovački način
(15)
1h 50min

Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Prisiljeno zelje
(13)
1h

Prisiljeno zelje je jednostavno jelo koje sastoji nasjeckan kupus, luk, češnjak, šećer, pasiranu rajčicu i začine. Mi vam donosimo recept za zelje kakvo su naše bake pripremale

Piletina s pestom
(11)
30min

Ovo je jelo siromašno ugljikohidratima, a izuzetno kremasto i bogatog okusa. Piletinu možete zapeći na grill tavi (ili roštilju) ili u pećnici.

Okruglice od tune
(11)
40min

Vrlo jednostavne za pripremiti, ove okruglice zadovoljit će i najveće izbirljivce među vama. Nenametljivog su okusa, a jednako sočne kao i klasične mesne okruglice. Odlične su kao međuobrok, a kao glavno jelo možete ih kombinirati uz gotovo sve.

Jednostavni čokoladni mousse
(10)
10min

Ovaj nevjerojatno kremasti mousse od čokolade, ne samo da je ukusan, već je i zdrav! Zbog niskog udjela ugljikohidrata izvrstan je za one koji paze na njihov unos, a ne mogu bez čokolade.

Piletina u špeku
(10)
50min

Za ovaj recept potrebno vam je samo 4 sastojka i vruća pećnica. Meso je punjeno krem sirom i vlascem te omotano slaninom. Poslužiti možete uz kuhani krumpir i zelenu salatu.

Mesne okruglice u tijestu
(10)
35min

Ukusne mesne okruglice ušuškane u mekano tijesto koje obožavaju i stari i mladi. Jednostavne su za napraviti, a odlične u kombinaciji s marinarom od rajčice.

Gljive iz pećnice
(10)
25min

Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman.

Piletina punjena senfom
(9)
30min

Ova piletina punjena senfom zamotana u slaninu čini odličan spoj okusa, a gotova je za samo 30 minuta!

Pljeskavice sa sirom i šampinjonima
(9)
30min

Sočne pljeskavice od piletine i šampinjona punjene su polutvrdim sirom i pečene na grill tavi. Poslužite ih uz salatu i prilog po izboru.

Krekeri od parmezana sa sjemenkama
(8)
30min

Ovi ukusni, hrskavi krekeri izvrsna su grickalica i predjelo s niskim udjelom ugljikohidrata. Glavni sastojak je parmezan koji smo začinili s lukom, češnjakom, sezamom i makom.

Zobeni keksi s jagodama i čokoladom
(8)
25min

Donosimo vam slatki recept za koji vam treba samo 5 sastojaka i manje od pola sata za pripremu. Mekani i ukusni zobeni keksi u sebi imaju komadiće jagoda i čokolade.

Punjeni šampinjoni
(7)
50min

Šampinjone smo punili smjesom crvene paprike, luka, krušnih mrvica i začina te zapekli u pećnici. Poslužite ih kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.

Zdraviji popečci od tikvica
(6)
30min

Iz pećnice, sa zobenim brašnom.

Ribarska lešada
(6)
1h 20min

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.

Njoki od zobenih pahuljica
(5)
48min

Zdravija verzija standardnih njoka.

Tartar od jadranske palamide s tostiranim bučinim sjemenkama
(5)
10min

Palamida je plava riba koja je kvalitetom u rangu s tunom, no cijenom je povoljnija. U ovom jelu je kombinirana sa soja umakom, senfom, kaparima te tostiranim bučinim sjemenkama. Tartar poslužite uz domaći kruh.

Tartar od junetine
(5)
1h 5min

Za pripremu ukusnog tartara potreban vam je komad kvalitetnog i svježeg mesa i začini. Poslužite ga uz domaću majonezu od maslinovog ulja, mousse od žumanjaka, karamelizirani luk i začinsko bilje.

Index kuhinja

Splićani tvrde da je ovdje burek top. Provjerili smo, evo dojmova

Splićani tvrde da je ovdje burek top. Provjerili smo, evo dojmova

OVO je mjesto nezaobilazna postaja u Splitu za sve ljubitelje bureka.
Top 10 poznatog američkog portala: Svjetski gradovi u kojima se najbolje jede i pije

Top 10 poznatog američkog portala: Svjetski gradovi u kojima se najbolje jede i pije

GASTRONOMIJA i isprobavanje lokalne kuhinje važan je dio svakog putovanja, a zemlju ili grad u kojima se nalazite najbolje ćete upoznati tako da obiđete barove, restorane i pekarnice, prošećete lokalnim tržnicama i probate ono što lokalci najviše vole jesti.
Američki državni tajnik u kijevskoj pizzeriji: Toplo je preporučujem

Američki državni tajnik u kijevskoj pizzeriji: Toplo je preporučujem

AMERIČKI državni tajnik Antony Blinken u utorak je tijekom iznenadnog posjeta Kijevu navratio u popularnu pizzeriju koju je otvorio ratni veteran i pohvalio je.