Kelj

Kelj je po izgledu sličan kupusu, no ima smežurano lišće, a najčešće se priprema kao varivo. Vrlo je zdrav i prepun vitamina.

Kelj
Recepti
Ribollita
(8)
1h

Ova gusta juha iz Toscane prava je hrana za tmurne dane. Prepuna je povrća i radi se u bezbroj različitih verzija, ali osnovu čine stari kruh, bijeli grah i jeftino povrće. Ime dolazi od riječi „podgrijati“ jer se obično radila s ostacima minestrone juhe.

Popečci od kvinoje i kelja
(9)
45min

Zdravi popečci od kvinoje i kelja idealan su međuobrok.

Popečci od kelja i krumpira
(15)
30min

Iznenadit ćete se koliko su ovi popečci ukusni, čak će i oni koji ne vole povrće poludjeti za njima, naročito ako ih poslužite uz tartar umak.

Čips od kelja
(6)
10h 20min

Lažni čips. Hrskav kao i original, samo zdraviji. Potreban dehidrator hrane!

Colcannon
45min

Colcannon je tradicionalno irsko jelo s pire krumpirom i lisnatim povrćem poput kupusa, kelja, blitve ili špinata. Ovaj recept, iz kuharice s početka 19. stoljeća, predstavljen je na YouTube kanalu Townsends, koji je posvećen istraživanju svakodnevnog života u 18. stoljeću.

Index kuhinja

Čitateljica podijelila recept za štrudlu od maka: "Prvi put pekla, oduševila nas je"

Čitateljica podijelila recept za štrudlu od maka: "Prvi put pekla, oduševila nas je"

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo odličan recept naše čitateljice Mire Zvijerac. Riječ je o štrudli od maka, i to s gotovim korama - zato već sad znamo da će vam ovaj recept dobro doći i usred tjedna jer je ova štrudla, osim što je prefina, i vrlo brzo gotova.
Hrpa ljudi ne zna koristiti tavu od nehrđajućeg čelika, ovu grešku najčešće rade

Hrpa ljudi ne zna koristiti tavu od nehrđajućeg čelika, ovu grešku najčešće rade

TAVE od nehrđajućeg čelika super su stvar, no sigurno se i vama nerijetko dogodi da vam se hrana lijepi za tavu pa kasnije bude prava noćna mora očistiti ju. No zašto se to točno događa i kako pravilno koristiti tavu od nehrđajućeg čelika?
Na Pagu smo jeli janjeća crijeva, tripice, ali i sir i skutu. Evo detalja

Na Pagu smo jeli janjeća crijeva, tripice, ali i sir i skutu. Evo detalja

TIK UZ VINOGRAD Marka Škunce, pod stablima njegovih maslina, dočekao nas je domaći novaljski svit i ponudio nam sva otočka blaga koja u ovo doba možemo zamisliti.