Zelena salata

Zelena salata dostupna je cijelu godinu i neizostavan je prilog našim jelima, a najčešće se jede sirova u salatama ili sendvičima.

Zelena salata
Recepti
Salata s piletinom na mediteranski način
(13)
35min

Osvježavajuća salata puna začina i mediteranskog okusa spoj je piletine, ljetnog sezonskog povrća i osvježavajućeg dresinga.

Cezar salata s piletinom i jajima
(11)
40min

Klasična verzija ovog jela obično uključuje jednostavnu mješavinu zelene salate, krutona i sira u preljevu od inćuna i češnjaka, ali ovaj recept dodaje pečenu piletinu i kuhana jaja.

Falafel burgeri
(10)
20min

Ovi burgeri su zdravi, a zasitni. Idealni su za one koji bi pojeli „nešto konkretno“, ali i pazili na kalorije.

Sendvič s pohanim kruhom s jajima
(7)
25min

Sendvič s pohanim kruhom s jajima, sirom, šunkom, rajčicom i zelenom salatom. Idealan i zasitan doručak. Obožavat će ga i najmlađi i stariji. Dodatke mijenjajte po svojim željama.

Pan Bagnat
(6)
1h 25min

Pan bagnat sendvič je koji je specijalitet Nice u Francuskoj. Sendvič se sastoji od pain de campagne, cjelovitog pšeničnog kruha, koji obuhvaća klasičnu saladu niçoise, salatu koja se sastoji uglavnom od sirovog povrća, tvrdo kuhanih jaja, inćuna i / ili tune te maslinovog ulja, soli i papra.

Kus-kus avokado salata
(6)
20min

Jedna u nizu zanimljivih salata.

Index kuhinja

Čitateljica podijelila recept za štrudlu od maka: "Prvi put pekla, oduševila nas je"

Čitateljica podijelila recept za štrudlu od maka: "Prvi put pekla, oduševila nas je"

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo odličan recept naše čitateljice Mire Zvijerac. Riječ je o štrudli od maka, i to s gotovim korama - zato već sad znamo da će vam ovaj recept dobro doći i usred tjedna jer je ova štrudla, osim što je prefina, i vrlo brzo gotova.
Hrpa ljudi ne zna koristiti tavu od nehrđajućeg čelika, ovu grešku najčešće rade

Hrpa ljudi ne zna koristiti tavu od nehrđajućeg čelika, ovu grešku najčešće rade

TAVE od nehrđajućeg čelika super su stvar, no sigurno se i vama nerijetko dogodi da vam se hrana lijepi za tavu pa kasnije bude prava noćna mora očistiti ju. No zašto se to točno događa i kako pravilno koristiti tavu od nehrđajućeg čelika?
Na Pagu smo jeli janjeća crijeva, tripice, ali i sir i skutu. Evo detalja

Na Pagu smo jeli janjeća crijeva, tripice, ali i sir i skutu. Evo detalja

TIK UZ VINOGRAD Marka Škunce, pod stablima njegovih maslina, dočekao nas je domaći novaljski svit i ponudio nam sva otočka blaga koja u ovo doba možemo zamisliti.