Jagode

Sezona je slatkih jagoda, ukusnog i mirisnog crvenog voća od kojeg se rade najbolje torte i kolači, a mogu se jesti i same, sa šećerom i šlagom.

Jagode
Recepti
Tiramisu od jagoda i kokosa
(12)
30min

Kombinacija mascarpone sira, piškota i kave zasigurno vas odmah asocira na jedan od najpoznatijih deserta – tiramisu. Odlučili smo isprobati drugačiju, proljetnu, verziju s dodatkom jagoda i kokosa.

Smoothie sa zobenim pahuljicama i jagodama
(10)
5min

Ovo je brz veganski smoothie jake ružičaste boje i guste, bogate teksture. Zasitan je, sprema se brzo pa je odlična ideja za ljude koji su ujutro u žurbi, a žele zdrav i ukusan obrok.

Nutella pizza s jagodama
(8)
35min

Iako smo navikli na slanu verziju pizze, mi imamo recept za savršen pizza desert. Mekano dizano tijesto nadjeveno bananama, jagodama i naravno - Nutellom.

Zobeni keksi s jagodama i čokoladom
(8)
25min

Donosimo vam slatki recept za koji vam treba samo 5 sastojaka i manje od pola sata za pripremu. Mekani i ukusni zobeni keksi u sebi imaju komadiće jagoda i čokolade.

Torta od bobica
(6)
45min

Klasična njemačka recept OBSTBODEN. Po želji jagode možete zamijeniti bilo kojim drugim bobicama. Također se u Njemačkoj često radi bez Šlaga. Ako postoji, možete koristiti 'Tortenguss' umjesto želatina.

Smoothie s jagodama i vanilijom
(6)
5min

Osvježavajuć spoj jagoda, jogurta, biljnog mlijeka i vanilije odlična je ideja za doručak ili zdrav međuobrok.

Jagode s acetom balsamicom i bosiljkom
(5)
5min

Iako su aceto i bosiljak sastavni dio salata, imam za vas recept u kojem su navedeni sastojci kombinirani sa slatkim jagodama. Poslužite kao samostalni desert ili servirajte uz sladoled od vanilije.

Beze rolada s malinama i jagodama
(14)
50min

Osvježavajuća rolada od beze kore s kremastim nadjevom i voćem odličan je proljetni desert. U ovu roladu stavili smo maline i jagode, ali možete koristiti bobičasto voće po želji - kupine i borovnice, pa čak i ribizl.

Ledeno nebo s jagodama
(13)
1h 30min

U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? je nastala pomama za receptom za kolač s jagodama naše čitateljice Marije Ričko, a sada je ona svoj recept za ovaj kremasti kolač naziva Ledeno nebo s jagodama i podijelila, eto ga u nastavku.

Cheesecake s jagodama
(7)
1h

Kombinacija sira i jagoda odlično se slaže. Ako nemate jagode možete upotrijebiti i neko drugo bobičasto voće.

Tiramisu s jagodama
(12)
40min

Volite tiramisu? Nestrpljivo čekate sezonu jagoda? Odlučili smo se za proljetno izdanje ove svima dobro poznate slastice uz dodatak jagoda.

Cheesecake jagode
(12)
20min

Jagode punjene nadjevom od sira odličan su brzinski desert i slatki zalogaj. Kekse možete fino samljeti ili grubo zdrobiti, a po želji jagode možete i prošarati rastopljenom čokoladom.

Džem od jagoda
(6)
1h 40min

Džem, pekmez i marmelada od jagoda definitivno otvaraju sezonu pripreme slatkih zimnica. Jagode spadaju pod slatko voće samo po sebi stoga ne zahtijevaju puno šećera. Bitno je spomenuti da jagode ne sadrže puno pektina pa ćete ih trebati duže kuhati da biste dobili džem, marmeladu i pekmez.

Eton Mess
(10)
2h 15min

Hrskavi meringue, šlag i umak od jagoda dobitna su kombinacija, najbolje ga je poslužiti raslađeno.

Mamina torta od jagoda
(8)
50min

Jednostavna i brzo gotova. Definitivno će je svatko znati napraviti.Foto: Shutterstock/Wooden Earth Cutlery

Slatko od jagoda
11h

Postoji nekoliko različitih recepata za ovaj ukusan i pomalo zaboravljen desert. Svaki recept sadrži dva osnovna sastojka: jagode i šećer, a njihov omjer možete prilagoditi svom ukusu.

Ledeni vjetar
(14)
2h

Klasičan desert od beze kora, kreme od vanilije, slatkog vrhnja i voća. Iako je naš savjet da koristite jagode, banane i kivi, voće po izboru je također dobar izbor. Donosimo vam detaljan video recept koji će vam olakšati pripremu.

Čokoladna torta s jagodama
(9)
2h 35min

Čokoladna torta s jagodama po receptu Marije Ričko iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Čokoladna torta s jagodama
(12)
1h 10min

Poznato je da su čokolada i jagode nepogrešiva kombinacija. U ovom receptu spojili smo čokoladni biskvit, kremu od sira, ganache i jagode.

Index kuhinja

Čitateljica podijelila omiljeni recept za mileram tortu: "Moja upravo na hlađenju"

Čitateljica podijelila omiljeni recept za mileram tortu: "Moja upravo na hlađenju"

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo recept za još jednu mileram tortu, iako ih na Index Receptima imamo već nekoliko.
Mate Janković o konobarima: Mogu zaraditi više nego liječnici specijalisti

Mate Janković o konobarima: Mogu zaraditi više nego liječnici specijalisti

NA WEEKEND Food Festivalu, koji se nedavno održao u Rovinju, govornici su se dotakli i teme konobara.
Ovaj čovjek peče burgere za kojima luduje Zagreb. Otkrio nam je svoje tajne

Ovaj čovjek peče burgere za kojima luduje Zagreb. Otkrio nam je svoje tajne

ČULI SMO za njih još tamo negdje pretprošlog ljeta od tadašnjeg kolege iz Španskog. "Top su burgeri, vrijedi se zaletiti", govorio nam je u nekoliko navrata, a mi nikako. Eto nas konačno u Smash Burgeru.