Tuna pasta

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Tuna pasta  by Shutterstock Shutterstock

Studentski obrok u dotjeranom izdanju. Zaljutite ga s malo svježeg čilija ako to volite. Iskoristite tjesteninu koju imate kod kuće, to mogu biti špageti, rigatoni ili penne.

Sastojci

Broj porcija
2
2 žlicemaslinovog ulja
1manji poriluk
1 režanjčešnjaka
400 gpelata
80 gtune iz salamure
sol
par listića svježeg bosiljka
150 gpennea

Priprema

1 Napravite umak

Poriluk narežite na sitne kolutove, a češnjak protisnite.


Dodajte ih u tavu sa zagrijanim maslinovim uljem i dinstajte 5 minuta da omekšaju.


Ubacite pelate i usitnite kuhačom, prokuhajte 10 minuta, a onda dodajte ocijeđenu tunu. Posolite i kuhajte još minutu.


2 Skuhajte tjesteninu i pomiješajte s umakom

Penne kuhajte u posoljenoj vodi prema uputstvu s pakiranja i kad su kuhani ocijedite pa umiješajte u umak.


Posipajte nasjeckanim svježim bosiljkom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.