Kesteni iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Kesteni iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

Kestene dijelimo na pitome i divlje, a u kuhinji će vam trebati pitomi, odnosno jestivi. Najčešća sorta pitomog kestena koja se konzumira je Marun. Za pripremu kestena u pećnici birajte one koji su veći, sjajni i bez oštećenja ili rupica na kori. 


Sastojci

Broj porcija
6
1 kgpitomih kestena
voda

Priprema

1 Zarežite kestene

Pomoću oštrog noža zarežite koru kestena u obliku križića. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 


2 Stavite u vodu

U veći lonac stavite kestene, a preko njih ulijte hladu vodu. Stavite na srednje jaku vatru i pričekajte da zavrije, a potom ih procijedite.


3 Pecite

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njemu rasporedite kestene. Stavite ih u pećnicu na 30 minuta. Gotovi su ako počinju ispadati van iz ljuske, a ako ne izlaze lagano van pecite ih još malo. Kada su gotovi zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da tako odstoje nekoliko minuta, a zatim ih poslužite. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.