Torta od palačinki s čokoladom i lješnjacima

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od palačinki s čokoladom i lješnjacima by Shutterstock Shutterstock

I nama su palačinke najdraže namazane Nutellom i marmeladom, no ova torta im je ozbiljna konkurencija. Slojevi mekanih palačinki namazani su kremom od čokolade i posipani lješnjacima. Ostavite je u hladnjaku preko noći ako želite da bude posebno mekana.

Sastojci

Broj porcija
12

Palačinke

210 gbrašna
50 gšećera
¼ žličicesoli
6jaja
70 gmaslaca
650 mlmlijeka (više po potrebi)
maslac ili ulje za prženje

Krema

600 mlslatkog vrhnja
400 gčokolade za kuhanje
30 gmaslaca
100 gmljevenih lješnjaka
50 ggrubo sjeckanih lješnjaka

Priprema

Palačinke

1 Pripremite smjesu

Maslac rastopite, ponovno ga malo ohladite i ostavite sa strane. U većoj zdjeli sjedinite brašno, šećer i sol. U posebnoj zdjeli istucite jaja, zatim dodajte u posudu s brašnom i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine.


Uz miješanje polagano dodavajte maslac dok se ne poveže. Postepeno ulijte mlijeko i miješajte dok se sastojci ne sjedine. U slučaju da je smjesa malo pregusta, dodajte još malo mlijeka. Posudu prekrijte i ostavite 30 minuta.


2 Ispecite palačinke

Zagrijte tavu za palačinke te dodajte malo ulja ili maslaca. Dolijevajte smjesu za palačinke na tavu pazeći da ne budu predebele. Gotove palačinke vadite na tanjur i prekrijte aluminijskom folijom ili drugim tanjurom. Ostavite ih pokrivene dok pripremate kremu.

Krema

3 Otopite čokoladu

Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, a čokoladu nasjeckajte na komadiće. Prebacite čokoladu u zdjelu otpornu na toplinu i prelijte je zagrijanim vrhnjem. Ostavite 3 minute te dobro promiješajte kako bi se otopila sva čokolada. Ubacite maslac i promiješajte. 


4 Namažite palačinke

Na pladanj za posluživanje stavite jednu palačinku i premažite je jednom do dvije žlice kreme. Posipajte žličicom mljevenih lješnjaka i stavite drugu palačinku. Premažite je kremom i posipajte lješnjacima. Ponavljajte dok ne potrošite sve palačinke. Ostatak kreme namažite na vrh te posipajte krupno sjeckanim lješnjacima. 


5 Poslužite 

Stavite tortu u hladnjak na minimalno 3 sata, najbolje preko noći. Prije posluživanja ostavite na sobnoj temperaturi 15 minuta. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.