Kruh od banane i heljdinog brašna

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh od banane i heljdinog brašna by pricejednekuhace pricejednekuhace

Veliki sam ljubitelj kruha od banane i dugo sam bila u potrazi za zdravijom varijantom ovog kolača koji mogu jesti bez grižnje savjesti. Brinula me sočnost pa sam isprva bila skeptična prema heljdinom brašnu, ali kombinacija je ispala fenomenalno.

Sastojci

Broj porcija
4
3jako zrele banane
95 gheljdinog brašna
50 gzobenih pahuljica
50 gmljevenih oraha
1 žličicapraška za pecivo
1 žličicacimeta
1 žličicamuškatnog oraščića
1 prstohvatsoli
2jaja
60 mlkokosovog ulja
2 žlicemeda
30 gsjeckanih oraha za posipanje

Priprema

1 Napravite smjesu

Upalite pećnicu na 180°C i dugački kalup za pečenje obložite papirom za pečenje.


Otopite kokosovo ulje pa ga s jajima umutite mikserom. Dodajte med i sve još jednom dobro promiješajte.


Vilicom zgnječite banane pa im dodajte mljevene orahe (50 gr), heljdino brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić i sol.


Suhe sastojke dodajte jajima, kokosovom ulju i medu pa sve dobro promiješajte kuhačom.


2 Ispecite

Izlijte u kalup, poravnajte i pospite sjeckanim orasima.


Pecite 45 minuta, ostavite da se malo ohladi i poslužite.

Priče jedne kuhače
Priče jedne kuhače
Pozdrav svima! Moje je ime Marina Obradović i autorica sam zbirke recepata Priče jedne kuhače. U kulinarskom svijetu sam od malena, a moja prva ljubav su bili kolači, što se s vremenom promijenilo. Danas kolače pripremam, ali ne s tolikim žarom kao slana jela koja posebno volim jer mogu improvizirati i svakom jelu dati svoju notu.