Zapečena tjestenina s tikvicama, šunkom i kukuruzom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečena tjestenina s tikvicama, šunkom i kukuruzom by Shutterstock Shutterstock

Zapečenu tjesteninu najbolje je napraviti kada vam ostane tjestenine od nekog drugog jela dan ranije. Tada je možete zapeći s kombinacijom šunke, sira, kukuruza i tikvice koja uvijek uspije!

Sastojci

Broj porcija
4
400 gskuhane tjestenine
200 gribanog sira po želji
100 gšunke
1tikvica
200 gkiselog vrhnja (1 čaša)
100 mlmlijeka
2jaja
malo maslaca za kalup
soli i papra

Priprema

1Zagrijte pećnicu na 220 °C

Keramičku ili bilo koju drugu vatrostalnu posudu za pečenje u kojoj ćete zapeći tjesteninu premažite s malo maslaca.


2Složite

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. U posudu za pečenje slažite red tjestenine, red krupno ribanog sira, nasjeckane šunke i krupno naribanih tikvica pa red tjestenine.


Izmiješajte jaja s vrhnjem i mlijekom, posolite i popaprite te prelijte po tjestenini. Umak bi trebao pokriti svu tjesteninu. Vrh posipajte naribanim sirom.


3Ispecite

U prethodno zagrijanoj pećnici pecite oko pola sata. Poslužite još toplo, a jako je ukusno i kad se ohladi.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.