Prhke kiflice s bademom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Prhke kiflice s bademom

Ove prhke kiflice s dodatkom čokoladne glazure voljet će svi vaši ukućani, ali i gosti. Proces pripreme može biti zabava za cijelu obitelj, a o tome kako su tradicionalno jelo svakog blagdana ne trebamo ni pričati.

Sastojci

Broj porcija
10

Kiflice

300 gglatkog brašna
200 gmaslaca
100 gmljevenih badema
100 gšećera
2žumanjka
soli
1mahuna vanilije

Čokoladna glazura

60 gmaslaca
1 žličicaulja
120 gčokolade za kuhanje

Priprema

1Napravite smjesu

Prerežite mahunu vanilije na dva dijela pa ostružite sjemenke i pomiješajte ih s brašnom. Izmiksajte šećer i žumanjke pa dodajte prstohvat soli, mljevene bademe i na kraju listiće maslaca sobne temperature. Kratko umijesite da nastane glatko tijesto pa stavite u hladnjak na najmanje pola sata.


2 Pripremite za pečenje

Od tijesta napravite 50ak malih kiflica tako da od velike kugle tijesta otrgnete komadić, razvaljate ga između dlanova u valjak i oblikujete u kuflicu.


Oblikovane kiflice posložite na papir za pečenje jednu pored druge, ali ne smiju se dodirivati.


3 Ispecite

Pecite ih između 12 i 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.


4 Pripremite glazuru

Na pari otopite maslac, dodajte nasjeckanu čokoladu i miješajte dok ne nastane jednolična smjesa. Maknite s vatre i umiješajte ulje.


5Dekorirajte kiflice

Vrhove kiflice uronite u pripremljenu glazuru, razmaknute stavite na papir za pečenje kako se ne bi zalijepile i ostavite ih da se suše barem 2 sata.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.