Hrskava piletina

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Hrskava piletina by FOODY & FITTY FOODY & FITTY

Djevojke koje su pokrenule FOODY & FITTY trude se da njihovi recepti budu jednostavni, brzi te da ne zahtijevaju neke posebne kulinarske vještine. Jedan od njih je i ova hrskava piletina koju morate probati.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gpilećih prsa
1 žličicasoli
1 žličicapapra
1 žličicacrvene paprike
25 gmljevenog sezama
2jaja
80 gcornflakesa (kukuruznih pahuljica)
10 gpsylliuma
40 gsezama
maslinovo ulje

Priprema

1 Pripremite meso za pohanje

Piletinu izrežite na odreske i dobro začinite. Na jedan tanjur stavite psyllium i mljeveni sezam, u drugom dubljem tanjuru umutite jaja, a u treći tanjur stavite usitnjeni cornflakes i sezam.


2 Ispecite u pećnici

Poredajte meso na papir za pečenje i prelijte s malo maslinovog ulja.

Pecite u zagrijanoj pećnici 25 minuta na 190 stupnjeva, zadnjih par minuta stavite na ventilaciju da se sve lijepo zapeče.


Uz pohanu piletinu odlično ide umak od kiselog vrhnja u koje ste umiješali malo najdražih svježih ili sušenih začina.

Foody&Fitty
Foody&Fitty
Iva i Petra su sestre iz Zagreba koje uređuju i vode Instagram profil Foody & Fitty. Iva (28) je po zanimanju liječnica, završila je Medicinski fakultet u Zagrebu te joj je medicina velika ljubav. U slobodno vrijeme bavi se fitnessom, kuhanjem, čitanjem novih istraživanja vezanih uz medicinu, fitness i majčinstvo. Petra (26) je završila Diplomski studij Pedagogije na Filozofskom fakultetu te tečaj slastičarstva u jednoj Visokoj školi u Zagrebu. Velika ljubav joj je kuhanje te planira uz posao, baviti se i slastičarstvom. Svoje slobodno vrijeme sestre vole provoditi u prirodi odlazeći na razne izlete po Hrvatskoj, a najviše u kuhinji isprobavajući i stvarajući sadržaj za vlastiti blog. Također, vole putovati, upoznavati i isprobavati razna tradicionalna jela te provoditi svoje slobodno vrijeme s obitelji i prijateljima. Na svom Instagram profilu objavljuju razne recepte, od onih jednostavnih, njima najdražih do malo složenijih.