Banana kruh bez brašna

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Banana kruh bez brašna
Banana kruh bez brašna
Zdravija verzija banana kruha s mljevenim bademima.

Sastojci

Broj porcija
12
250 gbadema
50 glana
1 žličicapraška za pecivo (6 g)
4jaja
2banane (300 g)
1 žličicacimeta
1 žličicaarome od vanilije
1 žlicajabučnog octa
100 gzamjene za šećer (ovdje je to tekuća stevija)

Priprema

1 Napravite smjesu

Bademe usitnite u blenderu dok se ne pretvore u brašno, tako isto napravite i s lanom.


U većoj posudi povežite bademe i lan s ostatkom suhih sastojaka.


Zrele banane izgnječite vilicom, miksajte ručnim mikserom dodavajući ostale mokre sastojke kako bi se smjesa zgusnula.


U smjesu s bananama dodajte suhe sastojke i dobro povežite.


Kalup za kruh premažite maslacem, dno kalupa obložite papirom za pečenje.


2 Ispecite

Smjesu prebacite u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 170°C 50-60 minuta, ovisno o vašoj pećnici.


Kruh je gotov kada čačkalica koju ste uboli u sredinu izađe čista.


Kruh izvadite iz kalupa nakon 10 minuta od trenutka kad ste ga izvadili iz pećnice, pripazite da ne pukne, pa ostavite da se potpuno prohladi i onda režite.


Kruh je sočan i mekan. Rok trajanja mu je do 4 dana, držite ga na hladnom.