Dvobojni cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
1h 10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Dvobojni cheesecake by Dr.Oetker Dr.Oetker

Sada možete slobodno uživati u popularnoj torti jer uz Dr. Oetker Sweet Zero brige o kalorijskom unosu više nema!

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

200 gmljevenog keksa
120 gmaslaca
4 žlicemlijeka
1Dr. Oetker štapić vanilije

Bijela krema

2 listićaDr. Oetker želatine u listićima
100 mlvode
250 gmascarpone sira
100 mlvrhnja za šlag
100 gDr. Oetker bijele čokolade
100 mlvrhnja za kuhanje

Krema s malinama

3 listićaDr. Oetker želatine u listićima
250 gmascarpone sira
100 mlvrhnja za šlag
200 gmalina (svježe ili smrznute)
2 žlicevode
nekoliko kapi Dr. Oetker jestive tekuće crvene boje

Priprema

1 Napravite podlogu

Umiješajte keks, otopljeni maslac i mlijeko. Štapić vanilije prerežite te nožem sastružite srž i umiješajte u smjesu.


Podlogu kalupa promjera 20 cm obložite masnim papirom, a rub acetatnom folijom. Smjesu utisnute u kalup. Stavite u hladnjak dok se priprema krema.


2 Napravite bijelu kremu

Želatinu prelijte vodom. Sir i vrhnje za šlag umutite mikserom. Čokoladu usitnite na kockice, dodajte vrhnje za kuhanje i lagano grijte.


Dodajte ocijeđenu želatinu i grijte na laganoj vatri dok se ne otopi. Dodajte Sweet Zero Vanilin. Toplu smjesu ulijte u sir i vrhnje i umutite. Kremu ulijte u kalup i hladite u zamrzivaču oko 1 sat.


3 Napravite kremu s malinama

Listiće želatine prelijte vodom (oko 100 ml). Sir i vrhnje za šlag umutite mikserom. Maline, 2 žlice vode i Sweet Zero kuhajte nekoliko minuta, usitnite u blenderu i procijedite.


Dodajte ocijeđenu želatinu i grijte dok se ne otopi. Toplu smjesu dodajte siru i umutite mikserom. Prelijte preko podloge (krema je tekuća, a hlađenjem postaje čvršća).


Tortu hladite u hladnjaku nekoliko sati, najbolje preko noći. Ako želite dobiti oštre rubove, tortu prije vađenja iz kalupa stavite u zamrzivač na 1 – 2 sata.