Mahune na čušpajz

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Mahune na čušpajz by Shutterstock Shutterstock

Ovaj recept brzo se priprema, a možete ga poslužiti kao prilog uz mesna jela ili kao samostalno glavno jelo.

Sastojci

Broj porcija
5
2 žliceulja
1crveni luk
1mrkva
2 režnjačešnjaka
1 žlicakoncentrata rajčice
½ žličiceslatke crvene paprike
sol, papar
500 gmahuna (svježih ili smrznutih)
voda za podlijevanje

Priprema

1 Nasjeckajte povrće

Mrkvu ogulite pa narežite na kolute, luk na sitne kockice, a češnjak protisnite ili nasjeckajte.


2 Skuhajte

Na zagrijanom ulju dinstajte luk da postane staklast. Dodajte češnjak i dinstajte oko minutu da zamiriši, pa ubacite mrkvu. Dodajte koncentrat rajčice, slatku crvenu papriku, posolite i popaprite.


Dodajte mahune i podlijte vodom, poklopite pa kuhajte na srednje jakoj vatri. Dolijevajte vodu i promiješajte svakih deset minuta. Mahune su gotove kad omekšaju, nakon oko pola sata kuhanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.