Pečeni mladi krumpir u kori

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečeni mladi krumpir u kori  by Shutterstock Shutterstock

Za pripremu mladog krumpira iz pećnice odaberite manje krumpire, a poslužite ga uz meso i zelenu salatu.

Sastojci

Broj porcija
5
1 žlicamaslaca
2 kgmladog krumpira
1crveni luk
50 mlmaslinovog ulja
1 žličicasoli
začini po želji

Priprema

1Pripremite krumpir za pečenje

Pećnicu upalite da se grije na 180 stupnjeva.


Dobro operite krumpire i ne gulite ih, a lim za pečenje premažite s maslacem i po njemu poslažite mladi krumpir.


Crveni luk narežite na trakice i rasporedite po krumpiru.


Prelijte maslinovim uljem, posolite i posipajte začinima po želji, primjerice grančicama svježeg ružmarina koje ste pomiješali s malo ulja da ne izgore.


2Ispecite

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 40 minuta.


Provjerite je li gotov, ako je iznutra mekan kada ga upiknete vilicom spreman je za jelo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.