Mesna štruca s jajima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Mesna štruca s jajima
Mesna štruca jednostavna je za pripremu i prilagodljiva što se tiče dodavanja sastojaka i začina. Oblikovanjem štruce u kalupu dobiti ćete ljepši i pravilniji oblik, no možete ju i samostalno formirati i oblikovati na limu za pečenje.

Sastojci

Broj porcija
8
680 g mljevene govedine
1jaje
1 glavicaluka
250 ml mlijeka
120 gkrušnih mrvica
Sol po ukusu
Papar po ukusu
4tvrdo kuhanih jaja
2 žlicesmeđeg šećera
2 žlicesenfa
80 gkečapa
3 žlicekrušnih mrvica (za kalup)
Maslac (za premazivanje kalupa)
Ulje (za premazivanje lima za pečenje)

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i pripremite kalup za kruh dimenzija 13 x 23 cm. Kalup dobro namastite maslacem i posipajte s 2 do 3 žlice krušnih mrvica. Luk nasjeckajte na sitne kockice. 

 

2Kuhajte

U manji lonac stavite vodu i prstohvat soli, položite jaja i pričekajte da voda zavrije. Nakon vrenja jaja kuhajte 10 do 12 minuta. Jaja prebacite u hladnu vodu, pričekajte da se ohlade pa ih ogulite. 


3Sjedinite sastojke

U većoj posudi rukama sjedinite govedinu, jaje, luk, mlijeko i krušne mrvice. Začinite sa soli i paprom po ukusu.


4Oblikujte

U pripremljeni kalup prebacite dio mesne smjese, lagano ju utisnite i oblikujte, a po sredini posložite jaja. Prebacite drugi dio smjese na jaja pa sve dobro prekrijte i oblikujte kako ne bi bilo rupa. 


5Pecite 

Namastite lim za pečenje te na njega preokrenite mesnu štrucu. U manjoj posudi sjedinite senf, smeđi šećer i kečap, promiješajte i premažite preko vrha štruce. Stavite u pećnicu na 60 minuta.


6Poslužite

Izvadite iz pećnice, ostavite da se kratko ohladi, prebacite na dasku za rezanje te narežite. Poslužite uz pire krumpir ili prilog po izboru. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.