Čokoladni keksi s marmeladom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni keksi s marmeladom
Čokoladni keksi s marmeladom
Čokoladni keksi s marmeladom
Čokoladni keksi s marmeladom
Keksi od badema.

Sastojci

Broj porcija
10
200 gbadema
110 gmaslaca
1jaje
1 vrećicapraška za pecivo
1 prstohvatsoli
1 žlicakakao praha
1 žličicaarome vanilije
1 žličicacimeta
100 gzamjene za šećer (ja koristim tekuću steviju)
1½ žličicenaribane korice limuna
100 gmarmelade za punjenje nakon pečenja

Priprema

1 Napravite tijesto

Bademe usitnite u blenderu ili u mlinu za orahe dok se ne pretvore u brašno.


Maslac otopite i u njega dodajte aromu vanilije i zamjenu za šećer.


U mljevene bademe dodajte prašak za pecivo, kakao prah, cimet i koricu limuna.


Suhu i mokru smjesu povežite te joj dodajte jaje.


2 Oblikujte kekse

Na limu kojeg ste obložili papirom za pečenje, oblikujte keksiće u kuglicu i pritisnite palcem kako bi napravili udubljenje u sredini za marmeladu koju ćete staviti nakon pečenja.


Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C oko 25 minuta dok dno keksa nije pečeno.


Ako se udubljenje na keksu podiglo za vrijeme pečenja, slobodno keks izbušite pomoću male žličice.


3 Stavite marmeladu

Nakon što su se keksi prohladili, punite ih marmeladom po želji, ja sam se odlučila za domaću marmeladu od aronije i marelice bez šećera.