U posudu prosijte glatko brašno (može i ono za bureke i pite) te dodajte dobar prstohvat soli.
Dodajte razmućena jaja i otprilike pola količine vode pa krenite miješati tijesto.
Ukoliko je potrebno dodajte još malo vode. Tijesto mora biti elastično i glatko, ne pretvrdo niti premekano da se llijepi.
Dobro ga izmijesite na radnoj plohi pa nekoliko puta bacite s visine na stol. Time se postiže bolja elastičnost tijesta.
Podijelite ga u dva dijela pa ih stavite u duboki tanjur (svaki posebno), zalijte uljem i dobro zamotajte prozirnom folijom.
Tijesto ostavite da odmori barem 2 sata (ja sam ostavila preko noći u hladnjaku).
Nakon što je tijesto odstajalo, stol prekrijte platnenim stolnjakom i krenite razvlačiti od sredine podvlačeći dlanove pod tijesto pa prema krajevima povlačeći rubove i tanjeći ga.
Za nadjev zagrijte mast na tavi (možete popržiti i malo čvaraka) pa dodajte razmućena jaja.
Napravite jako meku kajganu, tek toliko da se jaja počnu vezati.
Začinite solju, paprom i kimom. Pošto sam tijesto podijelila u dva dijela, najprije sam na ovaj način pripremila 4 jaja da mi se ne zgrušaju dok razvlačim drugu polovicu tijesta.
Smjesu rasporedite po jednom kraju razvučenog tijesta pa pomoću stolnjaka savijte, zamotajte savijaču. Isto ponovite s drugim tijestom.
Savijače premjestite u pleh obložen masnim papirom za pečenje. Od ove količine sastojaka dobit ćete pun pleh (onaj od pećnice).
Povalnicu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180 stupnjeva dok ne porumeni (nekih 30 do 40 min, ovisno o pećnici).