Štrudla s jabukama i pudingom od vanilije

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudla s jabukama i pudingom od vanilije by Shutterstock Shutterstock

Sočna štrudla, puding i jabuke si baš pašu zbog slatko-kiselkaste kombinacije.

Sastojci

Broj porcija
8

Puding od vanilije

800 mlmlijeka
2 vrećicepudinga od vanilije
50 gšećera

Nadjev od jabuka

1 kgjabuka
50 gšećera
¼ žličicecimeta

Dodatno

500 ggotovih kora
1jaje za premaz

Priprema

1 Skuhajte puding

Prašak za puding od vanilije pomiješajte sa šećerom i manjim dijelom mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte pa kad zakuha dodajte smjesu s pudingom.


Kuhajte oko 2 minute da se zgusne pa stavite sa strane da se prohladi.


2 Naribajte jabuke

Dok se puding hladi, ogulite i naribajte jabuke. Pomiješajte ih sa šećerom i cimetom.


3 Složite štrudlu

Stavite dva gotova lista jedan na drugi i premažite ih prohlađenim pudingom. Rasporedite dio jabuka po tome i zarolajte.


Slažite u lim za pečenje (onaj veliki iz pećnice) koji ste obložili masnim papirom.


4 Ispecite

Premažite svaku štrudlu razmućenim jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 40 minuta.