Lepinjice punjene mljevenim mesom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Lepinjice punjene mljevenim mesom

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

400 gglatkog brašna
sol
mlaka voda
20 gsvježeg kvasca

Nadjev

200 gmljevenog miješanog mesa
1manja glavica crvenog luka
1režanj češnjaka
sol, papar
2 žliceulja

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U mlakoj vodi otopite kvasac i pustite da se zapjeni. Od brašna,soli i vode s kvascem zamijesite tijesto i ostavite na toplom oko pola sata.


2 Napravite nadjev

Na malo ulja pirjajte sitno narezani crveni luk pa dodajte mljeveno meso, sitno narezani češnjak te sve posolite i popaprite.


Pirjajte oko 10 minuta uz povremeno miješanjepa pustite da se ohladi.


3 Podijelite tijesto i napunite

Tijesto podijelite na 10 loptica i svaku lopticu punite mljevenim mesom, ostavite da odstoji još 15-tak minuta.


4 Rastanjite i pecite

Svaku lopticu rukama ¨rastegnite¨ i pecite na malo ulja u tavi s jedne i druge strane.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶