Palačinke od banana

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Palačinke od banana by youtube
Palačinke od banana
Mekane, prozračne i lagane palačinke brzo se pripremaju, a sastojke za njih sigurno već imate u smočnici ili hladnjaku. Za pripremu ovih palačinki koristite što zrelije banane jer one obiluju jednostavnim šećerima i odlične su za pripremu slatkih jela.

Sastojci

Broj porcija
6
120 gglatkog brašna
1 žlicasmeđeg šećera
2 žličicepraška za pecivo
¼ žličicesoli
1jaje
1 žličicaekstrakta vanilije
240 mlmlijeka
2 žlicebiljnog ulja
2zrele banane
1 žlica meda (po želji)
Jagode (po želji)

Priprema

1Zgnječite banane

Banane ogulite pa ih, u manjoj posudi, pomoću vilice zgnječite. 


2Pomiješajte suhe sastojke

U posudi srednje veličine pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. 


3Sjedinite sastojke

U drugoj posudi s pjenjačom umutite jaja, mlijeko, ulje, ekstrakt vanilije i dodajte zgnječene banane. Smjesu s brašnom dodajte bananama i miješajte dok ne dobijete jednoličnu gustu smjesu.


4Ispecite palačinke

Lagano nauljite tavu za palačinke na srednje jakoj vatri. Izlijte tijesto na vruću tavu, otprilike pola grabilice i pecite ih 1 do 2 minute sa svake strane ili dok ne dobiju zlatno – smeđu boju. Palačinke bi trebale biti manje, kako bi se lakše okretale, ali i deblje, nalik američkima.


5 Poslužite

Palačinke poslužite tople s medom, jagodama ili nadjevom po želji. 

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
193 kcal
Proteini
5 g
Masnoće
6.6 g
Ugljikohidrati
29.2 g
Kolesterol
34.3 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi