Ivina torta od rolada

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Ivina torta od rolada by Iva Noli Iva Noli

Torta od rolada po receptu Ivane Noli iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
8

Rolade

8jaja
110 gšećera
110 gbrašna
6 žlicavruće vode
1vanilin šećer
½ žličicepraška za pecivo
pekmez po želji

Krema

7 dlmlijeka
6 žlicašećera
2pudinga
1 žlicagustina
1vrećica mljevene želatine
par žlica vode
1vrećica šlag pjene u prahu

Dodatno

voće po želji
1preljev za torte

Priprema

1Pripremite smjesu za rolade

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih u snijeg s polovicom šećera. Istucite žumanjke s ostatkom šećera i vanilin šećerom, dodajte vodu, snijeg od bjelanjaka i na kraju umiješajte brašno i prašak za pecivo.


2Ispecite rolade

U lim za pečenje obložen papirom za pečenje ulijte pola smjese za rolade i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 8-10 minuta. Ponovite sa ostatkom smjese.


3Ohladite rolade i premažite ih

Ohlađene rolade premažite pekmezom po želji i smotajte u formu rolade.


4Namočite želatinu

Želatinu u prahu stavite u posudu i prelijte sa nekoliko žlica hladne vode i ostavite je sa strane da nabubri.


5Skuhajte kremu

Od mlijeka odvojite nekoliko žlica te u njemu razmutite puding, gustin i šećer. Ostatak mlijeka zagrijte i kada je vruće dodajte pripremljenu smjesu te skuhajte puding. U puding dodajte nabubrenu želatinu i sve dobro izmješajte kako bi se sastojci sjedinili.


6Ohladite kremu i dodajte šlag

Ostavite da se krema ohladi i na kraju dodajte 2-3 tučena šlaga ovisno o čvrstini kreme koju želite.


7Složite tortu

Rolade narežite na šnite i u pripremljeni obruč za torte naizmjenice slažite rolade, kremu i voće po želji dok ne utrošite sve sastojke.

Preko zadnjeg sloja preliti preljev za torte pripremljen prema uputama na vrećici.


8Ohladiti u hladnjaku

Tortu dobro ohladite u obruču prije posluživanja.