Curry od slanutka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Curry od slanutka by Izvor: Shutterstock Izvor: Shutterstock

Ovo ukusno jelo inspirirano je indijskim klasičnim okusima. Priprema je brza, a recept je pogodan za vegane i one koji izbjegavaju gluten.

Sastojci

Broj porcija
4
1 žlicakokosovog ulja
1crveni luk
3 režnjačešnjaka
1komadić đumbira (2-3 cm)
1 žlicagaram masale
prstohvat kurkume
prstohvat crnog papra
kajenski papar
sol
450 mlpasirane rajčice
450 mlpunomasnog kokosovog mlijeka
300 gskuhanog ocijeđenog slanutka
svježi korijandar

Priprema

1Pripremite povrće.

Sitno narežite luk i protisnite češnjak. Đumbir ogulite i sitno naribajte.


2Dinstajte.

U velikoj tavi na jačoj vatri zagrijte kokosovo ulje. Dodajte luk uz prstohvat soli pa dinstajte dok ne omekša. Stalno miješajte kako ne bi zagorio.

Dodajte češnjak i đumbir i nastavite dinstati na srednje jakoj vatri minutu.


3Ubacite začine.

Dodajte začine: garam masalu, kurkumu, sol, crni i kajenski papar. Dinstajte još pola minute, kako bi se začini oslobodili.


4Dodajte glavne sastojke i kuhajte.

Dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte i kuhajte još oko 5 minuta.

Dodajte slanutak i kokosovo mlijeko. Zagrijte do vrenja pa smanjite vatru i krčkajte dok se umak malo ne reducira, otprilike 10 minuta.


5Završite sa sokom limuna i korijandrom.

Ulijte sok limuna. Probajte i po potrebi dodajte još malo soli.

Pospite svježim korijandrom i poslužite vruće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.