Naopaki banana kolač

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Naopaki banana kolač by Shutterstock Shutterstock
Naopaki banana kolač by Shutterstock Shutterstock

Opako dobra naopaka torta za promjenu sa bananama.

Sastojci

Broj porcija
6

Biskvit

3jaja
75 mlulja
200 gšećera
300 gbrašna
1 žličicacimeta

Karamel s bananama

150 gšećera
80 gmaslaca
6banana

Priprema

1Zgnječite banane i pomiješajte ih s ostalim sastojcima

Vilicom zgnječite 3 banane, dodajte jaja, ulje, šećer i cimet i sve dobro promiješajte. Na kraju dodajte brašno, izmješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.


2Narežite preostale banane

Preostale 3 banane narežite na trake.


3Napravite preljev i ulijte ga u kalup

Za preljev, na maslacu karamelizirajte šećer. Vrući karamel ulijte na dno kalupa i na njega posložite na trake narezane banane.


4Ulijte tijesto i stavite peći

Na banane ulijte pripremljeno tijesto i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 stupnjeva 40-50 minuta.


5Ohladite kolač i narežite ga na kocke

Pustite da se kolač ohladi u kalupu. Kako bi kolač lakše izvadili iz kalupa uronite ga nakratko u vruću vodu da se karamel odvoji od posude.

Narežite g na kocke i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.