Punjene srdele

Vrijeme pripremePriprema
50min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjene srdele by Shutterstock Shutterstock
Punjene srdele by Shutterstock Shutterstock

Inače je ovo poznato talijansko jelo. Za ove ukusne punjene srdele trebat će vam malo strpljenja, ali trud će se isplatiti. Poslužite ih kao predjelo ili glavno jelo uz blitvu i krumpir.

Sastojci

Broj porcija
4
20svježih srdela
200 gkrušnih mrvica
60 gsušenih bobica ribiza
60 gpinjola
15 gsvježeg peršina
4fileta inćuna
60 mlmaslinovog ulja
sol
papar
3 režnjačešnjaka

Priprema

1Pripremite sve sastojke i namočite bobice ribiza ranije

Namočite bobice ribiza u toploj vodi. Pustite da odstoje pola sata.

Srdele očistite - uklonite im glavu i kost. Pazite da ostanu u komadu, odnosno u obliku leptira.


Inćune sitno narežite. Češnjak protisnite. Peršin sitno nasjeckajte. Iscijedite sok limuna.


Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Posudu za pečenje premažite s malo ulja.


2Pomiješajte sve sastojke za nadjev

U većoj zdjeli promiješajte krušne mrvice, inćune, peršin, pinjole i češnjak. Začinite solju i paprom.


Ocijedite bobice pa ih dodajte smjesi. U smjesu ulijte i maslinovo ulje pa dobro promiješajte sve sastojke.


3Punite svaku srdelu žličicom nadjeva pa zarolajte

Na svaku srdelu stavite žličicu nadjeva. Zarolajte pažljivo od vrha prema repu. Slažite u posudu za pečenje.


4Pospite preostalim nadjevom i pecite na 200 stupnjeva, oko 25 minuta

Preostali nadjev pospite po srdelama. Prelijte s malo maslinovog ulja i limunovim sokom.


Pecite otprilike 25 minuta - gotove su kad nadjev kojim ste posipali srdele lijepo porumeni.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.