Mini limun-pavlove

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Mini limun-pavlove by Nevena Josipović @_mama_drama Nevena Josipović @_mama_drama
Mini limun-pavlove by Nevena Josipović @_mama_drama Nevena Josipović @_mama_drama

Ako još nemate ideju koji desert napraviti za Uskrs, za vas imamo jedno super iznenađenje! Što kažete na mini Pavlove koje će vas podsjećati na jaja?! Lagani i osvježavajući desert, jednostavne pripreme.

Izrada beze kora neka vas ne plaši, jednostavnije je nego što mislite. Lemon curd, odnosno krema od limuna gotova je za svega par minuta, stoga ovaj desert možete napraviti za svega 30 minuta, izuzev samog sušenja bjelanjaka u pećnici.

Recept je s nama podijelila Nevena Josipović @_mama_drama

Sastojci

Broj porcija
6

Beze kora

5bjelanjaka
22 dag šećera
1 žlicaocta
1 žlicagustina

Krema (Lemon curd)

3jaja
1žumanjak
12 dagšećera
40 gmaslaca

Priprema

Kore

1Zagrijte pećnicu

Pećnicu upalite na 120 stupnjeva (uključen ventilator) i pustite da se zagrije.


2Miksajte bjelanjke i šećer

Bjelanjke stavite u posudu te miksajte na srednjoj brzini. Kada se zapjene, dodajte žlicu po žlicu šećera i miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg. Pred kraj miksanja dodajte gustin i ocat te nastavite miksati. Optimalno vrijeme miksanja je 15 minuta.


3Smjesu stavite na lim za pečenje

Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Premažite ga s malo maslaca kako bi se kore lakše odlijepile kada se osuše.

Žlicom napravite mala gnijezda. Ako imate veći lim za pečenje stavite 6 gnijezda, s obaveznim razmakom jer će prilikom sušenja još malo narasti.


4Osušite kore

Kore se sušite na 120 stupnjeva otprilike 1 sat pazeći da ostanu svijetle.

Gotove kore pustite da se ohlade i napunite ih s kremom od limuna.

Krema (Lemon curd)

1Izmiksajte jaja i šećer

U posudi izmiksajte jaja, žumanjak, šećer, sok limuna i naribanu koricu.


2Dodajte maslac

Zatim dodajte otopljeni maslac i promiješajte.


3Kremu stavite kuhati

Smjesu izlijte u posudu i stavite na laganu vatru, te miješajte kuhačom 10 minuta.


4Gotovu kremu prelijte u staklenku

Još vruću kremu izlijte u staklenku i pustite da se ohladi. Kada se ohladi poklopite je i stavite u hladnjak (tako pohranjenu možete čuvati 2 tjedna) ili nadjenite kore.