Prženi krafi

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Prženi krafi by 
TZ Kršan TZ Kršan

Krafi su autohtoni specijalitet istočne Istre (Plomin, Kršan, Čepić i okolica).

Vrsta su raviola punjena smjesom od sira, grožđica, jaja, i to u slatkim ili slanim varijantama, kuhani ili prženi. Tradicionalno se poslužuju kao desert na istarskim vjenčanjima. U Kršanu se krajem srpnja održava manifestacija krafima u čast - KRAFIFEST.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

500 gglatkog brašna
2jaja
100 gmaslaca
100 gšećera
1vanilin šećer
1 žlicaruma
1 žličicasuhog kvasca
150 mlmlijeka

Nadjev

400 gkravljeg sira
100 gskute
2jaja
100 gšećera
1vanilin šećer
20 mlrakije
2 žlicekrušnih mrvica
50 ggrožđica
1limun - korica

Priprema

1Umijesite tijesto

U brašno dodajte jaja, otopljeni maslac, rum, sol i mlako mlijeko u koje umiješajte šećer, kvasac i limunov sok.


Umijesite tijesto i pustite da se diže 15-20 minuta prekriveno čistom krpom.


2Pripremite nadjev

Izmiksajte jaja i šećer, dodajte sir i ostale sastojke, dobro promiješajte da se sastojci sjedine.


Po potrebi dodajte žlicu-dvije krušnih mrvica ako je nadjev tekuć.


3Razvaljajte tijesto

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 2-3 mm.


4Rasporedite nadjev

Žlicom oblikujte kuglice nadjeva koje zatim rasporedite po tijestu pa pomoću čaše ili rezača izrežite polumjesece i vilicom utisnite rubove.


5Pržite ih

Krafe pržite u vrelom ulju da porumene s obje strane, izvadite na papirnati ubrus kako bi ocijedili višak masnoće i pospite mljevenim šećerom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.