Jaja u žlici

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Jaja u žlici
Donosimo vam ideju za čokoladna jaja u žlici čija se priprema sastoji od samo nekoliko koraka. Čokoladna jaja možete maknuti sa žlice ili ih uroniti u toplo mlijeko ili kavu.

Sastojci

Broj porcija
3
170 gtamne čokolade
Prstohvat soli
15 gšarenih bombona
15 gbadema
1 žlicaulja

Priprema

1Otopite čokoladu

Čokoladu nasjeckajte i uz prstohvat soli otopite na pari, na laganoj vatri. Ostavite da se ohladi 5 minuta. 


2Nasjeckajte bademe

Bademe nasjeckajte na komadiće, a svaku žlicu lagano namastite uljem.


3Ukrasite čokoladu

Žlicama zagrabite čokoladu i poslažite ih na tanjur ili dasku prekrivenu prozirnom folijom. Čokoladu ukrasite sjeckanim bademima i šarenim bombonima.


4Ohladite

Stavite u hladnjak na par sati da se čokolada stisne. 


5Poslužite

Izvadite iz hladnjaka i oprezno čokoladu skinite sa žlica ili ih ostavite na njima i poslužite uz šalicu vrućeg mlijeka. Miješajući mlijeko čokolada će se rastopiti. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.