Sirni namaz s češnjakom i začinima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Sirni namaz s češnjakom i začinima by Shutterstock Shutterstock
Namaz od krem sira priprema se brzo i lako, dok se sa začinima možete poigrati. Okus češnjaka, peršina i vlasca možete nadopuniti s limunovim sokom ili kajenskim paprom, a servirati ga možete uz kruh ili krekere.

Sastojci

Broj porcija
4
230 gkrem sira, omekšalog
30 gmaslaca, omekšalog
1 manji češanjčešnjaka, izrezan na četvrtine
¼ žličicesoli
1 žlicasvježe nasjeckanog peršina
1 žlicanasjeckanog vlasca
krekeri ili tost za posluživanje

Priprema

1Sjedinite sastojke

U blenderu ili štapnim mikserom sjedinite sir, maslac, češnjak i sol. Smjesa bi trebala biti glatka. Dodajte peršin i vlasac pa još malo blendajte dok se svi sastojci fino ne sjedine.


2Ohladite namaz

Gotov namaz prebacite u manju posudu ili staklenku i ohladite u hladnjaku najmanje 30 minuta.


3Poslužite

Poslužite uz krekere ili tost. Tako pripremljen namaz možete čuvati u hladnjaku do pet dana.

Napomena

Za citrusnu notu, u sir ubacite 1/8 žličice naribane limunove korice, a ako ste pikantniji tip, ubacite svježe mljeveni papar. Od navedenih sastojaka ćete dobiti otprilike 200 g namaza.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi