Gozleme

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Gozleme by Shutterstock Shutterstock
Gozleme by Shutterstock Shutterstock
Gozleme by Shutterstock Shutterstock
Gozleme by Shutterstock Shutterstock

Gozleme su turske pogače koje se najčešće pune kombinacijom špinata i feta sira ili nadjevom od dobro začinjena mljevena mesa. Peku se na tavi ili na roštilju.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

380 gbrašna
190 mlmlake vode
90 mlmaslinovog ulja
sol

Nadjev

300 gšpinata
300 gfeta sira
2jaja
2češnja čašnjaka
sol, papar

Priprema

1Umijesite tijesto

Pomiješajte brašno, maslinovo ulje, sol i vodu. Mikserom, nastavcima za izradu tijesta, ili rukama umijesite glatko tijesto. Prema potrebi dodajte brašna.


2Odmorite tijesto

Pokrijte tijesto čistom kuhinjskom krpom i ostavite 20 minuta.


3Razvaljajte tijesto

Radnu površinu pospite brašnom. Dobiveno tijesto podijelite na četiri loptice, svaku razvaljajte u oblik pravokutnika dimenzija 35 cm x 20 cm.


4Pripremite špinat

Špinat dobro operite, ocijedite i sitno nasjeckajte.


5Izradite nadjev

U zdjelu stavite nasjeckani špinat, sitno nasjeckani češnjak, jaje i papar. Promiješajte, dodajte feta sir i još jednom promiješajte.


6Nadjenite tijesto

Polovicu razvaljenog tijesta premažite nadjevom. Preklopite drugom stranom tijesta, pritisnite rubove i uz malo vode čvrsto zatvorite tijesto.


7Ispecite gozleme

Zagrijte malo ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavite pripremljenu gozlemu u tavu pa pecite oko 3 minute dok ne porumeni, okrenite i pecite dok ne postane hrskava. Gozleme možete ispeći i na roštilju. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.