Orzotto s piletinom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Orzotto s piletinom by Shutterstock Shutterstock

Orzotto je tradicionalno talijansko jelo. Riječ o ječmu pripremljenom na način klasičnog rižoto. Sama priprema orzotta oduzeti će vam malo više vremena, budući da je ječam potrebno kuhati nešto duže nego rižu. 




Sastojci

Broj porcija
4
200 gječma
300 gpiletine
1luk
750 mltemeljca
1mrkva
1brokula
50 gmaslaca
50 gparmezana
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema

1Namočite ječam

Ječam namočite u vodi i ostavite ga da odstoji preko noći ili par sati prije pripreme.


2Pripremite povrće

Luk nasjeckajte. Mrkvu ogulite i nasjeckajte na kolutiće. Brokulu operite i razdvojite na manje komade.


3Prodinstajte luk, dodajte piletinu

U dubljoj tavi na malo maslinova ulja prodinstajte luk. Dodajte na kockice narezanu piletinu i kratko popržite.


4Dodajte ječam i mrkvu

U tavu dodajte ječam i narezanu mrkvu, kratko popržite, podlijte temeljcem i kuhajte 30 minuta povremeno miješajući.


5Dodajte brokulu

Pred kraj kuhanja dodajte brokulu. Orzotto je gotov kada upije svu tekućinu. Začinite i promiješajte.


6Umiješajte maslac i parmezan

Kada je orzotto gotov umiješajte maslac i parmezan, dobro promiješajte i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.