Gravče na tavče

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Gravče na tavče

Sastojci

Broj porcija
4
2veće mrkve
1svježa paprika
1 režanjčešnjaka
300 gkuhanog ili graha iz konzerve
suha rebra, pučka kobasa, slanina (po želji)
1goveđa kocka
začini i peršin
lovorov list
1 žlicabrašna
1½ žličiceslatke crvene paprike

Priprema

1 Pripremite sve za pečenje

Na ulju pirjajte sitno narezani luk, papriku i mrkvu, pa kada omekša dodajte češnjak. Pirjajte par minuta i napraviti zapršku.


Dodajte brašno i crvenu papriku, i malo ljute ako želite. Sve promiješajte i ulijte vode da prekrije sastojke.


2 Ispecite

Dodajte suha rebra, pučke kobase, slanine i grah (ja koristim iz konzerve), i goveđu kocku.


Sve promiješajte, začinite i kada prokuha prelijte u keramičku posudu ili tepsiju i stavite peći na 200 stupnjeva u pećnicu oko sat vremena.