Lijena musaka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Lijena musaka by Shutterstock Shutterstock

Nikad brža i ukusnija musaka. Lijena je jer nema slojeva, već se krumpir reže na kockice.

Sastojci

Broj porcija
4

Musaka

600 gmiješanog mljevenog mesa
1 kgkrumpira
1luk
1 žličicamljevene crvene paprike
3 žlicekoncentrata rajčice
1tikvica
2režnja češnjaka
450 mlvode
sol, papar

Preljev

180 gkiselog vrhnja
2jaja
1 žlicabrašna
sol, papar

Priprema

1Pripremite povrće

Krumpir ogulite i nasjeckajte na manje kockice. Tikvicu operite, po potrebi ogulite i narežite na kockice. Luk i češnjak očistite i nasjeckajte na sitno.


2Pripremite meso

U posudi pomiješajte mljeveno meso, koncentrat rajčice, crvenu papriku, dodajte vodu i začinite po želji. Dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.


3Složite musaku

Dublju posudu za pečenje nauljite, dodajte narezano povrće i pripremljeno meso, promiješajte da se sastojci povežu i poravnajte. Po potrebi dodajte još malo vode kako bi svo povrće bili pokriveno vodom.


4Stavite peći

Musaku stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 35-40 minuta.


5Napravite preljev

U posudi pomiješajte kiselo vrhnje, jaja, brašno, začinite soli i paprom.


6Prelijte preko musake

Pripremljeni preljev prelijte preko musake, pecite dodatnih 15-20 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.