Ljetna tjestenina s pršutom, tikvicom i rajčicom

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Ljetna tjestenina s pršutom, tikvicom i rajčicom by Shutterstock Shutterstock

Ovo je jednostavan, zdrav i brz ručak koji je idealan za ljetne vrućine. Tjestenina s pršutom, tikvicama i rajčicama obogaćena je parmezanom i maslinovim uljem. Ovaj cjeloviti obrok će i početnici u kuhanju bez muke vrlo brzo pripremiti.

Sastojci

Broj porcija
2
40 dagtjestenine
15 dagpršuta
1tikvica
2rajčice
ribani parmezan
maslinovo ulje
maslac
sol
papar
peršin

Priprema

 1.     Narežite namirnice

Narežite tikvicu i rajčicu. Pršut istrgajte na rezance.


2.     Skuhajte tjesteninu

Odaberite tjesteninu koju najviše volite jesti. Kada je gotova, u nju dodajte malo maslaca soli i papra.



3.     Popržite povrće i pršut

Pršut popržite lagano na maslinovom ulju. Dodajte tikvicu i rajčicu.


 

5.    Tjesteninu sjedinite s ostalim sastojcima

Sve zajedno dobro promiješajte.



6.    Naribajte parmezan

 Kada je jelo gotovo, naribajte parmezan i ukrasite ga svježim peršinom.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.