Jabuke u šlafroku

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Jabuke u šlafroku by Shutterstock Shutterstock

Jabuke u šlafroku su tajni recept naših baka koji nas uvijek iznova osvaja. Pripremaju se vrlo lako, a njihova mekana tekstura jednostavno oduševljava. Kada se posipaju cimetom ili šećerom u prahu, zasjat će u punom sjaju. Navalite na njih bez ustručavanja i prisjetite se djetinjstva :)

Sastojci

Broj porcija
3
3jabuke
2 dclmlijeka
1jaje
150 gglatkog brašna
sol
cimet
šećer

Priprema

1.     Narežite jabuke

Jabuke operite, ogulite i narežite na kolutiće.


2.    Napravite gustu smjesu za palačinke 

Zamutite jaje, brašno, mlijeko i dodajte prstohvat soli. Smjesa mora biti gušća od one za palačinke.


3.    Stavite peći kolutiće jabuka koji su umočeni u smjesu 

Zagrijite tavu na srednje jakoj vatri i dodajte ulja. Kada se dobro zagrije, kolutiće jabuka umočite u tijesto s obje strane i stavite ih da se peku. S obje strane moraju imati rumenu boju.


4.     Dodajte cimet i šećer

Kada su gotove, jabuke u šlafroku servirajte na tanjurić i posipajte ih šećerom i cimetom.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.