Husarski kolačići

Vrijeme pripremePriprema
2h 10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Husarski kolačići

Prhki keksići od lješnjaka tradicionalni su recept naših baka. Jednostavni su za pripremu, sadrže maslac i brašno. Mogu se i puniti pekmezom kako bi bili još ukusniji. Ako ih još niste probali, svakako ih stavite na svoju listu.

Sastojci

Broj porcija
4
20 dagmaslaca
10 dagšećera
2žumanjka
1vanilin šećer
sol
30 dagoštroga brašna
10 daggrubo nasjeckanih lješnjaka
pekmez

Priprema

1.  Zamijesite tijesto

Zamijesite tijesto od maslaca, šećera, 2 žumanjka, vanilin šećera, brašna i malo soli.


2.  Ohladite tijesto

Tijesto stavite u foliju u hladnjak na 1,5 h.


3.  Isjeckajte lješnjake

Grubo isjeckajte lješnjake.


4.  Oblikujte kekse

Tijesto razvaljajte i napravite okrugle kekse malo veće debljine. U sredini svakog keksa napraviti udubinu. Stavite sjeckane lješnjake na kekse.


5.  Stavite peći kekse

Kada su poslagani na protvan, treba ih staviti peći na 200 stupnjeva, 20-ak minuta dok ne dobiju lagano zlatnu boju.


6.  Premažite ih pekmezom

Kada su keksi gotovi, po želji ih namažite omiljenim pekmezom.



Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.