Domaći ajran

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći ajran by Shutterstock Shutterstock

Ajran je neizostavni mliječni napitak u mnogim državama koji odlično paše uz slane pite. Većini je poznat kao sastavni dio turske kuhinje. Pije se u svako doba godine, a hladan itekako može prijati po ovim velikim vrućinama, kao i biti koristan za vaš imunitet. Ovo ukusno piće je prirodan probiotik i nadoknađuje gubitak soli u organizmu. Priprema se vrlo jednostavno.

Sastojci

Broj porcija
2
2 čašejogurta
1 čašahladne vode
sol

Priprema

1 Pomiješajte jogurt i hladnu vodu

Stavite sastojke u blender 20 sekundi, važno je da na vrhu dobijete pjenu. Dodajte sol u napitak.


2 Dobro ohladite napitak

Prije konzumacije promiješajte napitak. Ako želite, možete u njega dodati češnjak, maslinovo ulje ili začinsko bilje.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.