Sendvič od patliđana

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
Sendvič od patliđana
Sendvič od patliđana
Sendvič od patliđana
Sendvič od patliđana
Sendvič od patliđana
Sendvič od patliđana
Sendvič od patliđana
Sendvič od patliđana
Ovo nije običan sendvič niti je još jedno jelo u kojemu je patlidžan samo dodatak. Ovo je jelo u kojemu se patlidžan osjeti u potpunosti jer osim patliđana i nema ničeg drugoga. A ako dodate sjeckani češnjak i čili papriku onda je vrlo pikantno jelo koje se brzo pripremi a još brže pojede. Jedite ga odmah toplog jer kad se ohladi gubi okus.

Sastojci

Broj porcija
2
2 ili 3 patliđana
Svinjska mast
Bijeli svježi kruh 6 ili 8 šnita
Češnjak 3 češnja
Čili paprika svježa ili sušena u rangu ljutine habanera

Priprema

Ogulite patliđane i narežite ih na ploške 6-8mm debljine. Možete ih nasoliti i ostaviti da puste vodu ali možete i preskočiti ovaj korak, nesoljeni se samo malo duže peku ali je okus isti.
Pecite ploške na ugrijanoj tavi sa dodatakom vrlo malo masti. Možete ih peći i na ulju ali su ukusniji na mast. Zapamtite da će patlidžan popiti koliko god dodate masti tako da ne pretjerujete. Kad ih ispečete tako da malo pocrne odložite ih na ubrus da izađe višak masti. Odmah ih slažite na jednu šnitu kruha. Posolite malo, dodajte sječeni češnjak i čili a probajte i bez toga čisto da vidite koji vam okus više odgovara. Složite 3 ili 4 reda patliđana i onda pokopite sa drugom kriškom kruha. Ne štedite na patlidžanu, kruh je tu sporedna uloga. Jedite dok je toplo.