Coleslaw salata

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Coleslaw salata by pixabay pixabay

Uz dobru dozu kiselosti jabučnog octa i dijon senfa, ova je coleslaw salata sve samo ne dosadna. Prepuna je svježih, živahnih okusa koji će razbuditi sve što uz nju poslužite. Isprobajte je kao dodatak sendvičima, uz slano i jako začinjeno meso, poput junetine ili svinjetine u saftu ili je jednostavno ubacite u svoj sljedeći hot dog ili hamburger.

Sastojci

Broj porcija
10
1 kgkupusa
3mrkve, srednje veličine
10 gsvježeg peršina, grubo nasjeckanog
170 gmajoneze
2 žlicejabučnog octa
2 žlicedijon senfa
1 žličicasjemenki celera
sol
papar

Priprema

1Razrežite glavicu kupusa

Razrežite glavicu kupusa na 4 dijela i odstranite tvrdo središte. Svaku četvrtinu poprečno prepolovite i narežite na tanke trankice. Stavite nasjeckani kupus u vrlo veliku zdjelu (imat ćete 6 do 8 šalica).


2Ogulite i narežite mrkvu

Ogulite i nasjeckajte mrkvu, a možete je i naribati. Dodajte nasjeckanu mrkvu i peršin u kupus i promiješajte.


3U posebnoj zdjeli pripremite preljev

U posebnoj posudi pomiješajte majonezu, ocat, senf, sjemenke celera, sol i papar. Probajte, a zatim prilagodite po želji. Ako vam je preljev previše opor i preferirate slađu salatu od kupusa, umiješajte šećer po želji.


4Postepeno umiješajte preljev u salatu

Kupus i mrkvu prelijte s dvije trećine preljeva pa dobro promiješajte. Čiste ruke su najbolji alat. Ako vam se čini da je salata suha, dodajte još malo preljeva.


5Poslužite

Poslužite odmah ili ostavite da odstoji u hladnjaku oko sat vremena kako bi se okusi pomiješali i kupus omekšao.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.