Mini tart s borovnicama

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Mini tart s borovnicama

Dekorativno, a ukusno. Ovo malo čudo je božanstveno. Slastičarska krema s kuhanim borovnicama.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

100 gmaslaca
200 gbrašna
vanilin šećer
1jaje

Krema

500 mlmlijeka
3žumanjka
ekstrakt vanilije
130 gšećera
50 ggustina
1vrećica želatine

Priprema

1 Tijesto

Pomiješati brašno, vanilin šećer i jaje te izmrviti ili rezati komadiće maslaca u smjesu, maslac mora biti ohlađen.


Umijesiti i pretvoriti u glatku smjesu.


Upakirati u prijanjajuću foliju i staviti na 30 min u hladnjak. Kada izvadite razvaljati, rezati krugove i možete stavljati u kalupe za muffine. Izbockati dno čačkalicom i peći na 180°C dok blago ne porumeni.


Ja sam vadila vruće, ide lako.


Najbolje ako imate neke metalne kalupe.


2 Krema

Radila sam klasičnu slastičarsku kremu i u nju dodala oko 200 g borovnica, skuhanih sa žlicom šećera.


Umutiti žumanjke i šećer, dodati gustin i ekstrakt vanilije i odvaditi malo mlijeka od onih 500 ml. Kada mlijeko prokuha skuhati kremu. Dodati nabubrenu želatinu po uputama sa vrećice.


Dodati i skuhane i omekšale borovnice, malo ih stisnuti žlicom dok se kuhaju. Mali dio kreme sam odvadila za dekoraciju. Kada se ohladi možete puniti.

Helena
Helena
Volim kuhati, najviše pripremati slastice😄

Ključne riječi