Torta od sira s brusnicama i narančama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od sira s brusnicama i narančama by youtube
Torta od sira s brusnicama i narančama
Obojite si novu godinu ovom rustikalnom i savršeno ukusnom tortom koja ostavlja bez daha.

Sastojci

Broj porcija
12
360 goštrog brašna
2 žličicecimeta
1 žličicađumbira
½ žličicepimenta
¼ žličicemuškatnog oraščića
1 žličicasode bikarbone
¼ žličicesoli
1 žličicapraška za pecivo
230 gmaslaca sobne temperature
75 gsmeđeg šećera
65 gšećera
3jaja
1 žličicaekstrakta vanilije
210 gmelase
230 gomekšalog krem sira
50 gšećera
2klementine, oguljene, narezane na okrugle kriške
2 žlicekorice klementine
110 gsmrznutih brusnica
1 žlicabrašna
Šećer u prahu za posipanje (po želji)

Priprema

1 Pripremite kalup za tortu

Namastite okrugli kalup promjera 23 cm te zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.


2 Sjedinite suhe sastojke

U posudi srednje veličine sjedinite brašno, začine, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu te ostavite kratko sa strane.


3 Miksajte preostale sastojke

U većoj posudi mikserom istucite šećer i maslac. Trebali biste dobiti laganu i kremastu smjesu. Ubacite dva jaja i vaniliju. Miksajte otprilike jednu minutu. Špatulom ili drvenom kuhačom umiješajte melasu.


4 Umiješajte suhe sastojke

Umiješajte otprilike pola smjese s brašnom, zatim pola soka od naranče. Miješajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Ponovite postupak s preostalom polovicom brašna i soka.


5 Prelijte smjesu u kalup

Smjesu za podlogu prelijte u pripremljeni kalup te ostavite sa strane.


6 Napravite kremu za podlogu

U manjoj posudi sjedinite preostalo jaje, omekšali krem sir, žlicu brašna, 50 g šećera i koricu klementina. Miješajte dok ne dobijete u potpunosti glatku smjesu kojom ćete ravnomjerno nadjenuti smjesu za podlogu.


7 Pospite tortu brusnicama i klementinama

Smrznute brusnice ubacite u blender te ih na opciji pulse grubo nasjeckajte. Tako nasjeckane brusnice pospite preko torte. Također, po vrhu poslažite i kolutiće klementina.


8 Pecite biskvit

Tortu pecite 50 do 60 minuta dok se ne stisne. Iako je torta pečena, ona bi se u sredini svakako trebala malčice treskati. Dakle, ako umetnete čačkalicu, ona bi trebala izaći umrljana krem sirom, ali ne i biskvitom.


9 Ohladite tortu

Prije nego što tortu budete vadili iz kalupa, ostavite ju otprilike 5 minuta da se malo ohladi. Prije rezanja ju ostavite još barem 25 minuta da se ohladi.


10 Poslužite

Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi