Keksići s karamelom

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Keksići s karamelom

Ukusni i lijepo ukrašeni keksići s karamelom i lješnjacima.

Sastojci

Broj porcija
25

Tijesto

320 gbrašna
1jaje
1žumanjak
50 gšećera
160 gmaslaca
1vanilin šećer
2 žliceinstant kakaa za piće
1 prstohvatsoli
100 glješnjaka (koji nisu prženi)
1bjelanjak, razmućen

Karamela

60 gšećera
60 gbijele čokolade
60 gmaslaca
60 mlvode

Dekoracija

70 gbijele čokolade

Priprema

1Zamijesite tijesto

Zamijesite tijesto od svih navedenih sastojaka osim lješnjaka i razmućenog bjelanjka.


2Oblikujte kuglice

Oblikujte kuglice. Svaku kuglicu pritisnite i napravite udubljenje.


Lješnjake nasjeckajte, gornji dio svakog kolačića umočite u bjelanjak, zatim u nasjeckane lješnjake.


3Ispecite u pećnici

Kuglice pecite 15 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.


4Pripremite karamelu

U lonac dodajte šećer i otopite ga na niskoj temperaturi.


Ulijte vodu i miješajte dok se šećer ne otopi.


Lonac uklonite s vatre i dodajte maslac i bijelu čokoladu. Miješajte dok se sastojci ne otope.


Zatim vratite na laganu vatru i kuhajte oko 1 minutu.


5Napunite kekse karamelom

Dobivenu karamelu prebacite u zdjelu i ostavite da se malo ohladi.


Kekse napunite karamelom.


6Ukrasite bijelom čokoladom

Otopite bijelu čokoladu na laganoj vatri i ostavite da se malo ohladi.


Ukrasite kekse tako da ih prošarate otopljenom čokoladom. Možete se poslužiti slastičarskom vrećicom za ukrašavanje.