Spiralni pečeni krumpir

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Spiralni pečeni krumpir
Spiralni pečeni krumpir jedna je od ideja kako pripremiti krumpir u pećnici. Za ovaj recept najbolje je odabrati mladi krumpir kojem nije potrebno guliti koru. Osim timijana i ružmarina, možete dodati još biljnih začina po ukusu.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgmladog krumpira
5 žlicamaslinovog ulja
7 češnjačešnjaka
100 gslanine
30 gotopljenog maslaca
Sol po ukusu
Papar po ukusu
2 žličicetimijana
1 žličicaružmarina

Priprema

1Pripremite krumpir

Ako ste u mogućnosti, koristite mladi krumpir kojem nije potrebno guliti koru. Ako ne koristite mladi krumpir, koru ogulite. Krumpir dobro operite, narežite na ploškice koje ne moraju biti jako tanke, otprilike 4 mm.  


2Zagrijte pećnicu

Češnjak sitno nasjeckajte, a slaninu narežite na manje tanke trakice. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.


3Začinite

Narezani krumpir prebacite u veću posudu, dodajte 4 žlice maslinovog ulja, sol, papar, timijan, ružmarin i nasjeckani češnjak. Sve sastojke dobro promiješajte. 


4Slažite krumpir

Okrugli pleh namastite žlicom maslinovog ulja pa u krug (okomito) uz rub slažite krumpire, počevši od većih komada. Spiralno slažite ploške, a one najmanje stavite u sredinu.


5Dodajte slaninu

Na kraju nasjeckanu slaninu utisnite između krumpira. 


6Pecite

Stavite u pećnicu i pecite otprilike 25 minuta. 


7Prelijte

Izvadite krumpir iz pećnice i prelijte ga otopljenim maslacem i pecite još 10 minuta.


8Poslužite

Pečeni krumpir ostavite 5 minuta da se ohladi pa poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.