Ako ste u mogućnosti, koristite mladi krumpir kojem nije potrebno guliti koru. Ako ne koristite mladi krumpir, koru ogulite. Krumpir dobro operite, narežite na ploškice koje ne moraju biti jako tanke, otprilike 4 mm.
Češnjak sitno nasjeckajte, a slaninu narežite na manje tanke trakice. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
Narezani krumpir prebacite u veću posudu, dodajte 4 žlice maslinovog ulja, sol, papar, timijan, ružmarin i nasjeckani češnjak. Sve sastojke dobro promiješajte.
Okrugli pleh namastite žlicom maslinovog ulja pa u krug (okomito) uz rub slažite krumpire, počevši od većih komada. Spiralno slažite ploške, a one najmanje stavite u sredinu.
Na kraju nasjeckanu slaninu utisnite između krumpira.
Stavite u pećnicu i pecite otprilike 25 minuta.
Izvadite krumpir iz pećnice i prelijte ga otopljenim maslacem i pecite još 10 minuta.
Pečeni krumpir ostavite 5 minuta da se ohladi pa poslužite.